תקשור ושיחה על האמת 2

בין האמת שכדאי לבחון מחדש לבין האמת שכדאי לקבל ללא עוררין, טוהר מצביעים על הכיוון שבו כדאי לנו ללכת

טוהר ממשיכים להצביע על האמת כנושא שכדאי להעמיק בו. הפעם הם מבחינים בין האמת שכדאי להטיל בה ספק לבין האמת שכדאי לכבד, ומצביעים על בעיות שאי ההבנה שלנו יוצר.

(התקשור הכתוב נמצא אחרי הסרטון)

YouTube player

אם כך, שלום.

אם כך, אנו מתחילים. מפגש נוסף בדרך זו, באמצעי זה, כדי לומר מספר מילים. אנו מציעים לכם לזכור שאתם אינכם רואים את מלוא התמונה. העיסוק של בני אדם באמת הוא עיסוק מתעתע, ועסקנו בכך במידת מה במסר קודם. אנו מבקשים לעסוק בכך פעם נוספת, ולומר, להזכיר, שלעיתים ישנה אמת שאתם יכולים או לא יכולים להסכים עליה.

ישנן אמיתות שהן הבסיס לקיום המשותף. בו זמנית, כדאי לזכור שיש לכל אדם את האמת שלו, כלומר את מה שהוא מרגיש, את מה שהוא חושב ואת האופן שבו הוא תופס את הדברים.

אנו מעודדים אתכם ככל האפשר לשאול שאלות, לאתגר את האמת שלכם. לצאת מהנחות מוקדמות, מקביעות שמניעות אתכם להתנהל באופן מסוים. פעמים רבות האמת שלכם מצומצמת ומוגבלת, וכדאי לבחון אותה. כדאי להטיל ספק, כדאי לראות דברים מכל מיני נקודות מבט, וכדאי לעשות זאת שוב ושוב ולא להסתפק במה שאתם כבר יודעים או כבר מכירים ביחס לעצמכם.

בו זמנית, ישנה אמת שכדאי לכבד ולא להטיל בה ספק. האמת הזו קשורה בהיותכם בני אדם. האמת הזו קשורה בצורך שלכם לחיות במשותף. האמת הזו קשורה בתלות שיש בין בני אדם; תלות שאתם פעמים רבות מנסים להתעלם ממנה או לבטל אותה, להתגבר עליה.

יש כאלה אשר מרוויחים מהערעור של האמת הזו. יש כאלו אשר צוברים כוח כאשר אתם לומדים לא להתקיים בתוך התלות הזו, שאתם לומדים לחשוב שאינכם צריכים אחרים. יש כאלה המרוויחים מכך, ואתם בעיקר מפסידים. לכאורה אתם מרוויחים את האפשרות לא להיפגע – אתם לא צריכים, אז אתם פחות יכולים להיפגע. אבל בפועל כדאי לזכור שכאשר אתם מנסים לשים חומות במקום שבו אמור להיות חיבור, אתם יוצרים ניתוק אשר משפיע עליכם בכל תחומי החיים. זאת אמת שכדאי לדעת וכדאי לזכור.

זה מה שאנו מציעים לכם בפעם זו, זו האמת שאנו מציעים לכם לזכור אותה: אתם תלויים זה בזה וצריכים זה את זה, וההכרה בכך יכולה להוות בסיס לשיתוף פעולה. זו אמת שכדאי לכבד. אמיתות אחרות, מהסוג של “אני לא יכול/ה”, “לא מגיע לי”, “אין אפשרות” – אלו אמיתות שכדאי להטיל בהן ספק.

אלו הן המילים שלנו, ההצעה שלנו לפעם זו.

שמחנו.

אם כך, שלום.

טוהר.

ערוץ תוכן מתקדם לאנשים שרוצים לחיות אחרת. בכל חודש מתפרסמים תקשורים מיוחדים, מדיטציות, תרגילים ממוקדי שינוי ועוד תוכן בלעדי, שיעזור לכם להעמיק את האהבה שלכם לעצמכם ואת ההגשמה שלכם ביום-יום.

עדכונים

בקליק אחד קטן תוכלו להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל עדכונים על תקשורים חדשים, כתבות, מאמרים, מדריכים, כמו גם על סדנאות חדשות עם טוֹהר ושחר.

סדנאות ומפגשים קרובים

שישי, 4.12.26, 10:30-13:30 · תל אביב · 250 ש”ח
איך להתחבר לאהבה שמחכה לנו בתוך הטלטלות של החיים.
מוצ”ש, 28.11.26, 20:30-22:30 · אונליין · 120 ש”ח
מה מונע מאיתנו לסמוך על תנועת החיים, ומה נפתח כשמפסיקים להילחם.

סדנת חופש להיות

ימי שלישי, 19:30-22:30 · אונליין · 180 ש”ח
קבוצה שבועית לריפוי רגשות פגועים ויצירת חופש ביום-יום. מצטרפים אחרי שיחה עם שחר.

מאמרים נוספים בנושא

איזו עזרה ותמיכה אנחנו יכולים לתת לעצמנו? תשובות תמצאו כאן
7 דק' צפייה
כדאי שנפסיק להתעלם מדברים ונתחיל לקחת עליהם אחריות. טוהר מדברים על דפוס התנהגות זה וההשלכות שלו
6 דק' צפייה
אם אתם מרגישים שאתם מאבדים את עצמכם בתוך מערכת יחסים, כדאי שתעצרו ותצפו בתקשור, בו טוהר מתייחסים למצב זה
Scroll to Top
שחר בן-פורת

צריכים עזרה? יש שאלות?

אל תהססו לפנות ישירות בכל נושא:

או פשוט חייגו: 054-4226546

התחברות למנויי טוֹהר+

צריכים עזרה? יש שאלות?
< אל תהססו לפנות