בניגוד למה שמקובל לחשוב, כולנו סובלים מאגו טריפ. כן, גם מי שחושב שהוא לא מוצלח ולא ראוי ולא טוב

נהוג לראות אגו טריפ בתור דבר מה אחד ברור: מצב בו האדם חושב שהוא יותר טוב מכולם, שהוא הכי מוצלח והכי טוב והכי יודע והכי צודק. הדגש הוא על המילה "הכי".

במרבית המקרים, אגו טריפ מעורר תגובה של רתיעה והתנגדות, גם בקרב מי שמבינים שאין יותר טוב או פחות טוב, וגם בקרב מי שתופסים את עצמם כפחותים, נחותים. אדם חסר ביטחון, כשהוא פוגש אדם שנמצא באגו טריפ, לרוב לא ירצה להישאר בסביבה. לראות ולשמוע אדם שמהלל את עצמו, בין אם במילים ובין אם "רק" בשפת הגוף ובטון הדיבור, זה לא נוח ולא נעים ומעורר רגשי נחיתות.

אבל ישנו סוג אחר של אגו טריפ, אשר לרוב אינו נתפש ככזה. השבוע, בטיפול שעשיתי, דיברנו על זה, על האגו טריפ מהסוג השני. זו לא הייתה שיחה על משהו שכבר ידעתי; ההבנה כי גם זה הוא סוג של אגו טריפ הייתה חדשה עבורי, ובאותה המידה כל כך הגיונית וברורה.

מה זה "זה"? כל אותם רגשי נחיתות למיניהם. "אני לא מספיק טוב", "אני לא ראוי", "אין לי מה לתת", "אין סיבה לאהוב אותי". וגולת הכותרת היא תסמונת המתחזה: "אני יודע שאני לא שווה ואני מצליח להסתיר את זה מאחרים, ואם הם יגלו הם יעזבו/יפטרו/ירחיקו/ידחו אותי".

כל זה, זה אגו טריפ: אני חושב את עצמי לרע, ללא מוצלח, לפחות טוב. בדיוק כמו אלה שחושבים את עצמם ליותר טובים ומוצלחים מאחרים. זה הקצה השני של הסקאלה, חוויה רגשית שונה, אבל הבסיס זהה: התנשאות, חשיבות עצמית וביטול של אחרים מעורבבים להם יחדיו, צומחים ופורחים על מצע של חוסר עמוק באהבה.

מה זה עושה לכם, לחשוב על עצמכם, ברגעים של נחיתות וחוסר ערך, כעל אנשים מתנשאים, שחושבים את עצמם? האם זה מפתיע אתכם? נשמע לכם הגיוני? האם זה פותח לכם חוויה חדשה להסתכל דרכה על עצמכם ועל המציאות?

זה מה שהתובנה הזו יכולה לעשות: לעזור לכם להבין שאתם לא יותר טובים מאחרים ולא פחות טובים מאחרים. להבין, שגם אם אתם רגילים לראות בעצמכם פחות, אתם בעצם תופסים את עצמכם כיותר. האמת היא שאף אחד אינו יותר ואינו פחות; כולנו דפוקים ויפים באותה המידה ?

(לא מצאתי תמונה של אגו טריפ, אז בחרתי בתמונה של טריפ)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוצרים קשורים לתוכן זה

ערוץ תוכן מתקדם לאנשים שרוצים לחיות אחרת. בכל חודש מתפרסמים תקשורים מיוחדים, מדיטציות, תרגילים ממוקדי שינוי ועוד תוכן בלעדי, שיעזור לכם להעמיק את האהבה שלכם לעצמכם ואת ההגשמה שלכם ביום-יום.

עדכונים

בקליק אחד קטן תוכלו להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל עדכונים על תקשורים חדשים, כתבות, מאמרים, מדריכים, כמו גם על סדנאות חדשות עם טוהר ושחר.

סדנאות ומפגשים קרובים

מוצאי שבת, 26.10.24, 20:30-22:30 * אונליין

מפגש התקשור התשיעי לשנת 2024, היא שנת ההתמזגות. שנה בה נלמד ביחד כיצד המנוגדים יכולים להתמזג, והבלתי אפשרי יכול להפוך למציאות. המפגש כולל תקשור של טוהר על הנושא, זיכרון ושיכחה, ולאחר מכן תקשור של שאלות ותשובות. 
120 שקלים, הנחה למנויי טוהר+.
אני מזמין אותך לקבל 11 מסרים כתובים, המזקקים את הדרך בה אני הולך, על ידי הרשמה לרשימת תפוצה ייעודית. 11 מסרים, אחד בכל 4 ימים, ישירות לתיבת המייל שלך. במה הם עוסקים? בחיבור הבסיסי לרגשות ואיך מתמודדים איתם, בשאלות שכדאי לשאול בדרך להגשמה של החלומות שלנו, בפתרון להתמודד עם בלבול ובקשר בין הרגשות לבין הרוח – ועוד. 
ללא תשלום.

סדנת חופש להיות

ימי שלישי, 19:30-22:30 * אונליין

סדנה להתפתחות אישית המבוססת על הדרך הרוחנית "חופש להיות" בהנחיית שחר בן-פורת. זו קבוצה פעילה בה מרפאים רגשות פוגעים ויוצרים חופש חדש ביום-יום שלנו. הקבוצה נפגשת אחת לשבוע, אונליין, ואפשר להצטרף אליה לאחר שיחה עם שחר.
180 שקלים לפגישה.

מאמרים נוספים בנושא

מה עושים כדי שהמין שלנו לא יהיה משעמם במערכת יחסים ארוכת טווח? נסו מודעות עצמית לפני אביזרי המין ומשחקי התפקידים
30 דק' צפייה
מה גורם לחשק המיני שלנו להיות, ומה גורם לו להיסגר? האם אנחנו חייבים לרצות? ואיך אפשר להעיר את החשק המיני? על כל זה בריאיון עם ג'ודי דואניס
35 דק' צפייה
מדוע אנו מתביישים במיניות שלנו, כיצד הבושה משפיעה עלינו, ומהי הדרך לצאת מהבושה ולחיות מתוך חופש מיני. ריאיון ראשון עם ג'ודי דואניס
Scroll to Top

התחברות לחברים/ות לטוהר+ ו/או לאתר

צריכים עזרה? יש שאלות?
< אל תהססו לפנות

שחר בן-פורת

צריכים עזרה? יש שאלות?

אל תהססו לפנות ישירות בכל נושא:

או פשוט חייגו: 054-4226546