טוהר ממשיכים לדבר על התמיכה שאנו צריכים גם השבוע, ושחר מחדד את חשיבות הנושא בדברים שהוא אומר לאחר מכן.
לפרטים והצטרפות ל"מתמזגים: אהבה ופחד" שמתקיים ב-28.9 בזום, היכנסו לכאן.
לפרטים והזמנת תקשור אישי כתוב של טוהר לשנה החדשה, היכנסו לכאן.
(התקשור הכתוב מופיע אחרי הסרטון)
אם כך, שלום.
אם כך, אנו מתחילים. מפגש נוסף בדרך זו באמצעי זה, בזמן שהאדמה של בני אדם רועדת עוד יותר, בזמן שהמציאות שלכם פחות יציבה מכפי שהיא הייתה. לפחות כך זה נכון ביחס למרביתכם. מה עושים כאשר האדמה רועדת? מה באמת אפשר לעשות?
ראשית, כדאי לזכור שישנם מהלכים המתרחשים שאינכם יכולים באופן מיידי וישיר לעצור אותם, ומכאן חוסר האונים עליו דובר קודם. מתוך זה אנו מציעים שהדבר שאתם יכולים לעשות הוא להסכים שזו המציאות, להסכים שזה מה שאתם מרגישים, להסכים. ההסכמה היא חשובה.
דיברנו במפגש קודם, בסרטון קודם, על התמיכה שלכם בעצמכם. ההסכמה היא ביטוי של תמיכה של האדם בעצמו, כאשר האדם מסכים שזה מה שקורה. לא משום שיש ויכוח או שיש ספק, אלא משום שכאשר האדם מסכים, הוא מרפה ממאמץ, הוא מרפה מהתנגדות, והוא מאפשר לעצמו להיות בתוך המציאות.
זה הדבר הראשון שאתם יכולים לעשות. אתם יכולים גם להשתמש בכלים שונים כדי להעמיק את החיבור שלכם לאדמה או את יסוד האדמה במכלול של מי שאתם. איננו רואים משהו מיוחד להציע, יש דרכים שונות וכלים שונים שיכולים להתאים. כל אדם יכול לבחור את מה שנכון ומה שמתאים לו. זה דבר מה נוסף שאתם יכולים לעשות כדי לחזק תחושה פנימית של יציבות, גם כאשר ישנם פחדים.
הנה פרדוקס – תחושה של יציבות אינה מחייבת להעלים פחדים, אפשר לחזק אותה ועדיין לתת מקום לפחד. אם זה מה שקורה לכם עכשיו, אל תתאמצו להעלים את הפחד כדי להרגיש ביטחון, משום שהמאמץ הזה סותר את ההסכמה שהצענו לכם קודם לכן, והוא יוצר חוסר יציבות יותר גדול מבלי שאתם לגמרי מבינים זאת. חזקו את האדמה גם כאשר ישנם פחדים ורגשות אחרים שאתם לעתים מרגישים.
לבסוף, אנו מציעים לכם לזכור לתת תשומת לב וכבוד למה שאתם רוצים. תנו יותר חשיבות לרצון שלכם, מקמו אותו בראש סדר עדיפויות באותם המצבים שבהם הוא היה בתחתית סדר עדיפויות, או אולי בכלל לא היה חשוב. תשומת הלב למה שאתם רוצים, כבוד למה שאתם רוצים, מימוש של מה שאתם רוצים בהתאם ליכולות שלכם, כל אלה חשובים כדי שיהיה לכם יותר את עצמכם; כדי שתוכלו להרגיש יותר בטוחים עם עצמכם, מתוך חברות פנימית, מתוך תמיכה שלכם בעצמכם. באופן הזה אתם יכולים להיות מי שאתם.
גם בתוך זמנים אלה, ובמיוחד בהמשך, ככל שאתם מנצלים זמנים אלה לשינוי סדרי עדיפויות, כך אתם יוצרים שינוי שילווה אתכם גם כאשר תקופה מטלטלת זאת תסתיים. אפשר לפחד, בהחלט, ולהיות בחוסר אונים, בהחלט, וגם להכיר את עצמכם מחדש, לבחון מה אתם רוצים.
אלה המילים שלנו לפעם זו.
שמחנו,
אם כך, שלום.
טוהר.
1 מחשבה על “תקשור ושיחה על תמיכה (2)”
תודה רבה עבור המדיטציה של שלשת השלבים בה,בה מותר להניח לפחד להשאר.הפחד לקראת מה שיהיה בהמשך.אבל זה מה שיש בחיינו.