תקשור ושיחה על מדבר של זרות

למה קשה לנו כל כך ליצור שינוי בחיינו? כי אנו צריכים להיכנס לתוך המדבר. סרטון על אחד האתגרים בתהליכים שאנו עוברים

אם קשר לכם ליצור שינוי בחייכם, ייתכן מאוד שאתם מתקשים בכך בגלל הקושי להיכנס לתוך מדבר של זרות, אותו שלב הכרחי בתהליכי ההתפתחות שלנו. סרטון זה עוסק בחוויה הזו מהיבטים שונים.

(התקשור הכתוב נמצא אחרי הסרטון)

YouTube player

אם כך, שלום.

אם כך, אנו מתחילים. מפגש נוסף בדרך זו, באמצעי זה, לומר מספר מילים – להתייחס למי שאתם הופכים להיות בזמן זה של טלטלה.

פעם אחר פעם, אנו חוזרים ומזכירים שהרבה תלוי בכם, שהרבה נובע מכם, שיש לכם יכולת להשפיע יותר מכפי שאתם תופסים זאת. למרות זאת, החוויה הרגשית של בני אדם היא חוויה של חולשה. חולשה, כלומר, חוסר יכולת, חוסר אפשרות. חולשה של חוסר נחישות – הפחד עשוי להשתלט, האשמה עשויה להשתלט. אתם עשויים להיטשטש ולאבד את עצמכם.

אנו רוצים להזכיר בפעם זו, שאתם יכולים להביע את עצמכם יותר מכפי שאתם רגילים. כדי שזה יקרה, כדי שתוכלו להביע את עצמכם ולחיות כפי שאתם רוצים, פעמים רבות מה שאתם צריכים לעשות הוא להסכים לוותר על האופן שבו אתם רגילים לראות את עצמכם.

פעמים רבות חלק מהדימוי שלכם את עצמכם זו תפיסה שאומרת, "את זה אני לא יכול", "זה לא אפשרי", "זה לא יכול לקרות לאחד כמוני", וכן הלאה וכן הלאה. פעמים רבות עליכם לוותר על התפיסה הזאת, ולהסכים לראות את עצמכם אחרת.

למרות שזה עשוי להישמע מפתה ורצוי, פעמים רבות זה אינו קל. פעמים רבות לראות את עצמכם אחרת זה כמו להיכנס למדבר – מדבר של זרות.

מדבר של זרות הוא שלב בהתפתחות שפעמים רבות בני אדם מאוימים ממנו. כאשר אתם מפסיקים להכיר את עצמכם, אתם בטוחים שמשהו לא בסדר ופעמים רבות חוזרים למה שאתם מכירים. חוזרים לבעיות, חוזרים לחוסר יכולת, חוזרים לצמצום, חוזרים למי שהייתם. גם אם זה אומר שאתם חוזרים לסבול.

אנו מזכירים את העניין שאנו מציגים בתור "מדבר של זרות", אותה חוויה רגשית שאתם עשויים לחוות. כדי לוותר על התפיסה שלכם את עצמכם, עליכם להסכים לחוות זרות בינכם לבין עצמכם. זו אינה חוויה קלה, ולרוב היא לא נעימה, ואתם תימנעו ככל שתוכלו מלחוות את עצמכם באופן הזה. אם תתחילו, פעמים רבות תחזרו למה שהיה.

אם אינכם מצליחים בדבר מה – ליישם רעיון, ליישם רצון, ליישם שינוי – פעמים רבות זה נובע מהימנעות מאותה חוויה מוזרה וזרה שלכם עם עצמכם בתוך עצמכם.

אנו מציעים, בנקודת הזמן הזו, למי מכם שזה רלוונטי עבורו, שתכירו בחוויה הזו של זרות וברצון להימנע ממנה. ההכרה בזה היא צעד חשוב בדרך לשינוי, בדרך להבין שאתם יכולים להשתנות, אתם יכולים לבטא, אתם יכולים לחיות אחרת, שאתם כבר אחרת למעשה.

אלה הן המילים שלנו לפעם זו.

שמחנו,

אם כך, שלום.

טוֹהר.

ערוץ תוכן מתקדם לאנשים שרוצים לחיות אחרת. בכל חודש מתפרסמים תקשורים מיוחדים, מדיטציות, תרגילים ממוקדי שינוי ועוד תוכן בלעדי, שיעזור לכם להעמיק את האהבה שלכם לעצמכם ואת ההגשמה שלכם ביום-יום.

עדכונים

בקליק אחד קטן תוכלו להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל עדכונים על תקשורים חדשים, כתבות, מאמרים, מדריכים, כמו גם על סדנאות חדשות עם טוֹהר ושחר.

סדנאות ומפגשים קרובים

שישי, 4.12.26, 10:30-13:30 · תל אביב · 250 ש"ח
איך להתחבר לאהבה שמחכה לנו בתוך הטלטלות של החיים.
מוצ"ש, 28.11.26, 20:30-22:30 · אונליין · 120 ש"ח
מה מונע מאיתנו לסמוך על תנועת החיים, ומה נפתח כשמפסיקים להילחם.

סדנת חופש להיות

ימי שלישי, 19:30-22:30 · אונליין · 180 ש"ח
קבוצה שבועית לריפוי רגשות פגועים ויצירת חופש ביום-יום. מצטרפים אחרי שיחה עם שחר.

מאמרים נוספים בנושא

איזו עזרה ותמיכה אנחנו יכולים לתת לעצמנו? תשובות תמצאו כאן
7 דק' צפייה
כדאי שנפסיק להתעלם מדברים ונתחיל לקחת עליהם אחריות. טוהר מדברים על דפוס התנהגות זה וההשלכות שלו
6 דק' צפייה
אם אתם מרגישים שאתם מאבדים את עצמכם בתוך מערכת יחסים, כדאי שתעצרו ותצפו בתקשור, בו טוהר מתייחסים למצב זה
Scroll to Top
שחר בן-פורת

צריכים עזרה? יש שאלות?

אל תהססו לפנות ישירות בכל נושא:

או פשוט חייגו: 054-4226546

התחברות למנויי טוֹהר+

צריכים עזרה? יש שאלות?
< אל תהססו לפנות