ניסיונות רבים וממושכים למצוא עבודה לא הצליחו, והיא מבקשת לשנות את זה. המצב הנוכחי קשה כלכלית ורגשית גם יחד.
פעם אחר פעם היא שולחת קורות חיים ואין תגובה בכלל.
בלשכת התעסוקה מבקשים ממנה להיות ממוקדת, להגיד במה היא עובדת ובמה היא רוצה לעבוד. אבל קורות החיים שלה מגוונים מאוד, כמעט מגוונים מדי, ובכל עבודה, טובה ככל שהיא היתה בה, היא לא נשארה לזמן ממושך.
זה מבלבל אותה, ומבלבל את מי שקורא אותם.
"יש לי ערפל בראש, אני לא יודעת במה להתמקד, במה אני רוצה לעבוד", היא אמרה לי בקול חנוק, "ואני צריכה להיות ממוקדת כדי למצוא עבודה טובה. אחרת אני מגיעה לעבודות שלא מתאימות לי, כמו קופאית בסופר או מזכירות".
לא בדיוק, אמרתי לה, את לא צריכה לדעת בדיוק במה את רוצה לעבוד כדי ליצור לעצמך עבודה שמתאימה לך. "את צריכה לדעת איזו חוויה את רוצה לחוות וסדר גודל של משכורת שאת רוצה להרוויח, כדי שלשכת התעסוקה של היוניברס תדע לאן לכוון אותך, איזו עבודה תוכל לתת לך את החוויה שאת רוצה לחוות ואת המשכורת שאת רוצה".
בשלב הזה היא הדמעות כבר זלגו, אז עצרתי לכמה דקות, לפני שהתחלתי לברר איתה איזו חוויה היא רוצה לחוות.
ביקשתי ממנה להתמקד בעבודה אחת שהיא עבדה בה בעבר, ושאלתי מה היא אהבה לחוות בעבודה הזו. היא דיברה ואני כתבתי את החוויות העיקריות:
* התמודדות עם אתגרים והתגברות עליהם.
* לעזור לאנשים לפתור בעיות.
* לחבר ולגשר בין אנשים שיכולים לשתף פעולה זה עם זה.
* עשייה מגוונת שחושפת לתחומי ידע שונים.
* גמישות בשעות העבודה.
אחר כך שאלתי אותה על עבודה אחרת שהיא עבדה בה ואהבה. מתוך חמשת החוויות הללו, ארבע היו חלק מהמציאות שהיא חוותה באותו מקום עבודה. בעבודה שלישית, אותה עשתה כעצמאית, כל החוויות הללו היו חלק מהעבודה היום-יומית.
"זה המיקוד שלך", אמרתי לה. "את אוהבת לעזור לאנשים ולחבר ביניהם, להתמודד בהצלחה עם אתגרים, להיחשף לתחומי ידע שונים ולעבוד בשעות גמישות. כאשר זו המציאות, את יכולה לעשות כמעט כל דבר, כפי שקורות החיים שלך מציגים. בשונה מהרבה אנשים, שהמיקוד שלהם הוא המקצוע – אני חשמלאי, אני מורה – המיקוד שלך הוא החוויה שאת חווה במקום העבודה.
"זה משהו שקשה להסביר בקורות חיים כתובים", הוספתי ואמרתי, "לכן כדאי לך לפנות לאנשים שמכירים אותך, לספר להם מה המיקוד שלך, ושיעזרו לך לחשוב על מקומות שאת יכולה לעבוד בהם, בהם תחווי את החוויות שאת אוהבת לחוות כאשר את עובדת. אפשר כמובן לכתוב את זה בהקדמה לקורות החיים, אבל נראה לי שיהיה לך יותר קל למצוא עבודה דרך קשרים אישיים".
היא יצאה מהפגישה עם צלילות שלא היתה לה קודם, ונחישות חדשה למצוא עבודה. מניסיוני אני יודע, שעכשיו לשכת התעסוקה של היוניברס תוכל לעזור לה.
1 מחשבה על “חוויות מחדר הטיפולים: איך מוצאים עבודה?”
מדהים. ישר כתבתי לעצמי איזו חוייה אני רוצה לחוות מהעיסוקים שלי ומה ההכנסה שאני מזמנת בחודש.
את אלופה. תודה.