טוהר מזכירים לנו כמה חשוב להתחבר למקורות התמיכה האישיים בתקופות מאתגרות, כמו תקופה זו. הם מעודדים אותנו לזהות את האנשים, הפעולות, המקומות והמחשבות שתומכים בנו, ולזכור שאננו ראויים לקבל תמיה ועזרה, למרות חוויות עבר שהובילו להסתמכות עצמית בלבד. בשיחה לאחר התקשור, שחר מוסיף נדבך נוסף לנושא זה.
(התקשו הכתוב נמצא אחרי הסרטון)
אם כך, שלום.
אם כך, אנו מתחילים. מפגש נוסף בדרך זו, באמצעי זה, לומר מספר מילים ביחס למה שמתרחש, ביחס למה שאתם חווים. אנו מציעים בזמן זה שתבחנו מחדש מה תומך בכם – מהם מקורות התמיכה שלכם. אילו אנשים תומכים בכם, אילו פעולות תומכות בכם, אילו אמצעים, חפצים, מקומות, אילו מילים תומכות בכם, אילו מחשבות.
אנו מציעים בזמן זה, עבור הזמן הזה והמשך הדרך באופן כללי, שתזכרו ותתחברו באופן יותר מודע למקורות התמיכה שלכם. הידיעה שהמקורות הללו קיימים יכולה לתת ביטחון ושקט, וכמובן שגם השימוש באותם המקורות. ההסכמה לבקש ולקבל תמיכה חשובה ויכולה לסייע במיוחד בזמנים של סערות וטלטלות.
אנו מציעים שתתחברו למקורות התמיכה, שתמנו אותם לעצמכם. אולי תצרו רשימה שבה אתם מציינים את כל מה שתומך בכם. מדי פעם, כאשר יש בכך צורך, תבחנו מה יכול לעזור לכם באותו רגע, ותרשו לעצמכם לבקש ולקבל.
זה עניין משמעותי, והוא עשוי להיות מאתגר, משום שפעמים רבות יהיה לכם קשה לבקש תמיכה, ולעיתים יהיה לכם קשה לקבל אותה. לפחות אצל חלקכם העניין הזה דורש ריפוי – לרפא עוד מהתחושה שאומרת "לא מגיע לי" ולחזק את התחושה שאומרת "אני ראוי/ה."
אתם אכן ראויים לעזרה, לתמיכה, לאהבה. זה חלק ממה שאתם ראויים לו, מה שאפשר להגדיר כזכות שלכם כבני אדם. אך הזכות הזו נפגעה ואפילו נשללה מכם, עקב דברים שונים שחוויתם ועברתם. לכן למדתם להסתדר לבד, להסתיר, ולמדתם להאמין שזה לטובתכם אם תסתדרו לבד.
מה אם נאמר לכם שזה בדיוק הפוך? שלקבל עזרה ותמיכה יכול לעזור לכם, יכול לקדם אתכם, יכול להרגיע ולנחם? מה אם זה הדבר שכדאי לטפח – לא להיות לבד בתוך מציאות, שבה להיות לבד הופך לפחות ופחות אפשרי? לכן, אנו מציעים לכם בזמן זה – זכרו את מקורות התמיכה וחזקו את ההסכמה שלכם לבקש ולקבל אותה.
אלה הן המילים שלנו לפעם זו.
שמחנו,
אם כך, שלום.
טוהר.