חוויות מחדר הטיפולים: הכאב שאומר "אני עול"

ההרגשה "אני עול" היא הרגשה כואבת במיוחד, שיכולה להופיע בכל מערכות היחסים – כולל בחדר הטיפולים. כמה מילים על הכאב הזה, שחשוב לדבר אותו כאשר הוא מורגש, ולרפא אותו

"אני מצטערת שאני מפילה עליך את כל זה".

"אני לא רוצה להכביד ככה".

"בטח כבד לך לשמוע את כל זה".

בתקופה האחרונה שמעתי את המשפטים האלה נאמרים לי. זה קרה במקום הכי פחות הגיוני שבו אני אשמע את זה – בחדר הטיפולים.

אני אוהב לעבוד עם אנשים, זו תשוקה שהתעוררה בי בגיל צעיר. כשהייתי בתיכון חשבתי ללמוד פסיכולוגיה, אבל לבסוף לא למדתי באוניברסיטה. למדתי, על בשרי הנפשי ומתוך התבוננות, בתור תלמיד של ורדה דרור יותר מ-26 שנה, כיצד לעזור לאנשים להשתחרר מהאחיזה של הכאב והפחד והביקורת העצמית, וליצור חופש שמתבטא גם בחוויה הרגשית וגם ביום-יום שלהם – במציאות הזוגית, הכלכלית, החברתית ועוד.

בחדר הטיפולים אנשים נפתחים, מדברים, מתייעצים. אני שואל שאלות, רוצה להכיר, לשמוע מה האדם חושב ומרגיש ועם מה הוא מתמודד בחיים. אני אוהב את זה; אני מרגיש כמו בלש תודעתי. האדם מציג בפניי עובדות וחוויות, ואני צולל יחד איתו אל תוך החיים שלו, מבלי לדעת לאן זה יוביל או לאן כדאי שכל זה יוביל. נהנה מאי הידיעה, מהערפול שלפעמים מתרחש, אני איתו בתוך זה עד שבשלב מסויים בשיחה נוצרת בהירות – מתגלה השורש שמניע את הכל. מה זה שורש? רגש, זיכרון ו/או אמונה (לרוב זה שילוב של הכל ביחד) שמשפיע על ההתנהגות של האדם, על המחשבות והרגשות שלו ועל מה שהוא ממגנט, שלא במודע, לחייו. בשורש הזה מתמקד הריפוי, ואט אט, במהלך הדרך, שינוי מתממש.

בזמן האחרון שמעתי את זה כמה פעמים. בדרך כלל בשלב מתקדם של השיחה, אחרי ששמעתי הרבה סיפורים, נחשפו רגשות, לפעמים זלגו דמעות. "אני מרגיש שאני עול עליך", זו המהות של המשפטים, שנאמרים בניסוחים אחרים, תמיד עם טון מתנצל: "אני מצטערת שאני מפילה עליך את כל זה", "אני לא רוצה להכביד ככה", "בטח כבד לך לשמוע את כל זה".

אבל אני? אני אוהב שמפילים עליי את "כל זה". כן, לפעמים הלב שלי כואב לשמוע מה האדם עבר/עובר. לפעמים עולות לי דמעות. אבל אני לא מפחד מהרגשות שלי ולא רואה בהם עול. יתרה מכך, אני מגשים את הייעוד שלי בזמן הזה, עוזר לאנשים ומרוויח כך כסף. מה יכול להיות טוב יותר מזה עבורי? בכל פעם אני מסביר את זה למי שמרגיש לא נוח שהוא "הפיל את עצמו עליי". ובכל פעם עולה בי עצב כשאני שומע את המילים האלה.

אני מכיר את ההרגשה הזו, גם מעצמי, שאני עול. אני גם יכול להבין מהיכן היא מגיעה: לפעמים, במערכות יחסים בחיינו, אנשים לא יודעים כיצד להקשיב ולעזור, ומתוך חוסר אונים מגיבים בחוסר סבלנות. לפעמים נאמרת ביקורת. זה יכול לגרום לאנשים להרגיש שהם עול, ואנשים מסיקים מזה שלא כדאי להם להביא את עצמם במלואם לשיחה. חלק מהלמידה שלי בחיים היתה לדעת מי הם האנשים שאיתם אני באמת יכול לשתף במה שעובר עליי, שמהם אקבל אוזן קשבת ותהיה לי אפשרות להביא את עצמי במלואי.

להרגיש שאני עול בחדר טיפולים? מקום אליו אני מגיע ומשלם כסף כדי להביא את עצמי? מקום בו אני צריך לשתף במחשבות וברגשות הכמוסים ביותר כדי שאוכל לקבל עזרה? העובדה שזה קורה היא לא הגיונית על פניו, אבל הרגשות הם הרי אינם הגיוניים. מה שמתרחש בחדר הטיפולים, מתרחש בחייו של האדם בכל מיני תחומים, ולכן חשוב לדבר על כך.

מה שאני לומד מזה הוא עד כמה עמוק, לפעמים, הכאב שאומר "אני עול" ו"אין לי מקום". כל כך עמוק, שגם במקום בו יש לנו מקום, אנשים ממשיכים להרגיש לא בנוח ולצמצם את עצמם. באופן מעט פרדוקסלי (אבל גם הגיוני), ההרגשה שאומרת "אני עול" היא סיבה טובה ללכת לטיפול, גם אם אני מרגיש עול כמטופל. להשתחרר מההרגשה הזו יכול לפתוח דברים משמעותיים בחיים.

בתמונה: חדר הטיפולים שלי.

1 מחשבה על “חוויות מחדר הטיפולים: הכאב שאומר "אני עול"”

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוצרים קשורים לתוכן זה

ערוץ תוכן מתקדם לאנשים שרוצים לחיות אחרת. בכל חודש מתפרסמים תקשורים מיוחדים, מדיטציות, תרגילים ממוקדי שינוי ועוד תוכן בלעדי, שיעזור לכם להעמיק את האהבה שלכם לעצמכם ואת ההגשמה שלכם ביום-יום.

עדכונים

בקליק אחד קטן תוכלו להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל עדכונים על תקשורים חדשים, כתבות, מאמרים, מדריכים, כמו גם על סדנאות חדשות עם טוהר ושחר.

סדנאות ומפגשים קרובים

מוצאי שבת, 26.10.24, 20:30-22:30 * אונליין

מפגש התקשור התשיעי לשנת 2024, היא שנת ההתמזגות. שנה בה נלמד ביחד כיצד המנוגדים יכולים להתמזג, והבלתי אפשרי יכול להפוך למציאות. המפגש כולל תקשור של טוהר על הנושא, זיכרון ושיכחה, ולאחר מכן תקשור של שאלות ותשובות. 
120 שקלים, הנחה למנויי טוהר+.
אני מזמין אותך לקבל 11 מסרים כתובים, המזקקים את הדרך בה אני הולך, על ידי הרשמה לרשימת תפוצה ייעודית. 11 מסרים, אחד בכל 4 ימים, ישירות לתיבת המייל שלך. במה הם עוסקים? בחיבור הבסיסי לרגשות ואיך מתמודדים איתם, בשאלות שכדאי לשאול בדרך להגשמה של החלומות שלנו, בפתרון להתמודד עם בלבול ובקשר בין הרגשות לבין הרוח – ועוד. 
ללא תשלום.

סדנת חופש להיות

ימי שלישי, 19:30-22:30 * אונליין

סדנה להתפתחות אישית המבוססת על הדרך הרוחנית "חופש להיות" בהנחיית שחר בן-פורת. זו קבוצה פעילה בה מרפאים רגשות פוגעים ויוצרים חופש חדש ביום-יום שלנו. הקבוצה נפגשת אחת לשבוע, אונליין, ואפשר להצטרף אליה לאחר שיחה עם שחר.
180 שקלים לפגישה.

מאמרים נוספים בנושא

85 דק' צפייה
ריאיון ארוך ומעמיק על עשרת הדיברות, על אהבה עצמית, על רווחה רגשית וכלכלית, על הדרך לעזור לעצמנו בתקופה זו של המלחמה, ועוד
אם כל מה שצריך הוא לקבל ולאהוב את עצמנו, למה זה קשה עד בלתי אפשרי? כי מה שאומרים לנו רחוק מלהיות האמת
4 דק' קריאה
אם אתם לא מבינים מדוע אתם לא מצליחים לצאת מהמצב בו אתם נמצאים, זה יכול להיות מפני שפיתחתם התמכרות לבעיה ואתם נמנעים מהפיתרון, גם אם מציעים לכם אותו
Scroll to Top

התחברות לחברים/ות לטוהר+ ו/או לאתר

צריכים עזרה? יש שאלות?
< אל תהססו לפנות

שחר בן-פורת

צריכים עזרה? יש שאלות?

אל תהססו לפנות ישירות בכל נושא:

או פשוט חייגו: 054-4226546