הגוף שלנו הוא אחד הדברים אשר מעסיקים אותנו ביותר. אנו צריכים לאכול, לשתות, לישון, להתקלח, להשתמש בשירותים, וכאשר הגוף חולה, לטפל בו כמובן. זה אומר הרבה מאוד אחריות ובאופן טבעי גם הרבה מאוד פחד. אחרי הכל, הגוף הוא מערכת מורכבת מאוד שאנו לא מבינים בו כמעט כלום – וגם המדענים והרופאים ממשיכים לגלות את צפונותיו.
הפחד והבורות המלווים אותנו ביחד לגוף ניתנים לשינוי, ברמה מסויימת, אם נסכים להיכנס למסע, להכיר את הגוף, את מאפייניו ואת צרכיו. יש העושים זאת בלימודי רפואה באוניברסיטה; אני עושה את זה בתקופה האחרונה במסגרת קורס מטאפיזיקה רגשית של אילנה רוגל.
מה זה אומר, בעצם, מטאפיזיקה רגשית? בשבועות הבאים אני אכתוב לכם על החוויות שלי מהשיעורים (12 במספר), אבל אני אתחיל ואסביר כמה דברים בתור התחלה.
כפי שאפשר להבין מהשם, זה אינו קורס סטנדרטי. אילנה מביאה איתה ידע רחב ומרתק הנוגע למהות הרוחנית, האנרגטית, של הקיום שלנו. נקודת המוצא אומרת שכל דבר בעולם הזה – החל מהמקום בו אנו גרים וכלה, כמובן, בגוף שלנו – נוצר על ידינו טרם לידתנו. כלומר, הנשמה שממנה אנו נובעים בחרה ותכננה את תקופת החיים המסויימת על מנת ללמוד ולהתפתח, והגוף משמש הן כמשכן הנשמה בגוף והן כמורה דרך.
מכאן, כל איבר וכל מערכת בגוף נוצרו ונבנו מתוך התכווננות נשמתית, רוחנית, אלוהית אם תרצו, ולכל אחד מהם יש משמעות ותפקידים עמוקים יותר מ”סתם” התפקיד הפיזי. היא מחלקת את המושג הערטילאי “רוח” לארבע מהויות, שכל אחת מהן נושאת איכות ומשמעות רגשית-תודעתית. כל איבר וכל מערכת בגוף מכילה את ארבע המהויות הללו או חלק מהן, בשילובים ומינונים שונים. כאשר ישנו חוסר איזון באחד מהם, מתרחשת בעיה או מחלה מסוג מסוים מאוד.
כל מאפיין, כל בעיה וכל מחלה בגוף באים ללמד אותנו דבר מה על עצמנו. אסטמה היא לא רק דלקת כרונית בסימפונות וסרטן בשד הוא לא רק מחלה ממאירה; אסטמה יכולה להעיד על קושי לנשות ולחיות את מלוא החיים, סרטן שד יכול להתרחש בקרב אישה (או גבר) המעניקים כל העת לאחרים ושוכחים את עצמם.
הרעיונות הללו אינם חדשים ויש מורים רבים בעולם הרוח המסתכלים על הגוף ובעיותיו בדרך דומה. הייחודיות של אילנה מתחילה בעיניי קודם כל ביכולת שלה לרדת לפרטים ולתת משמעות לכל דבר בגוף, ממערכות מורכבות ועד להורמונים “פשוטים”. בנוסף, נקודת המבט שלה ייחודית ומרתקת, והבטחון בו היא מסבירה כיצד האינסולין עוזר להוציא לפועל רעיונות וכשרונות (ומכאן שפגיעה בייצור האינסולין היא ניסיון לא מודע של האדם לחבל ביכולת המימוש של עצמו) הוא מרשים כמו שהוא מעורר השראה.
השיער הראשון של הקורס כבר עבר ולמעשה, מילים אלו נכתבות טרם השיעור השלישי. לקחתי מעט זמן כדי לעכל את השיעורים לפני שאני מתחיל לכתוב את חוויותיי; הפוסט הזה, כמו השיעור הראשון, הוא סוג של מבוא. אחרי שמיישרים קו לגבי המושגים הבסיסיים (מה שקרה בקורס) או מבינים את הנחת היסוד (מה שאני מקווה שקורה לכם בעת הקריאה), אפשר ללכת בעקבות השפן – במקרה הזה, אני – אל תוך ארץ הפלאות. כלומר, אל תוכנו אנו.