אין צורך לעבור תהליכים, כל התשובות נמצאות בתוכנו, רגשות הם אשליה ומוות הוא רק שינוי – יש בלופים רוחניים שחייבים להתעורר מהם

אני צריך להיות אור/אהבה/פתוח/בחמלה/בקבלה/בסליחה. קל, כל כך קל לקחת את כל התפישות הרוחניות שאנו נחשפים אליהן ולתרגם אותן ליעד לכבוש, מישהו שאני חייב להיות, משימה לנצח בה. התפישות הללו יכולות לשמש חזון למי אני רוצה להיות, אבל לרוב הן הופכות לכלי נוסף בהתנגדות שלנו לעצמנו. האמת היא שעלינו ללמוד להיות אמיתיים, ליידע את עצמנו על מי שאנחנו כעת. זו מודעות: להיות ער למה אני מרגיש ולמה קורה בתוכי כעת, ליידע את עצמי על כך. ומה עושים עם זה? נסו להיות, להתמסר, ותראו שינוי קורה באופן מפתיע.

כל התשובות נמצאות בתוכי. זה אולי נכון, למרות שאם תשאלו אותי שאלה על מתמטיקה לא אוכל לענות לכם. אני לא גם לא מבין דבר במדע טילים. או בדרך הנכונה לעשות פדיקור. ואם יגידו לי לטפל בפיל, נצטרך למצוא מישהו אחר, שיודע איך לטפל בו. המסקנה: גם אם יש לנו את כל התשובות בתוכנו, אנחנו עדיין צריכים להיעזר באחרים. במיוחד כשמדובר במדע טילים.

הארה היא סוף הדרך. פעם חשבתי ככה, עד שפגשתי עוד ועוד מוארים והבנתי שזה רק ציון דרך. משמעותי, דרמטי, בעל השפעה מכרעת על החוויה, אבל עדיין יש עוד מה לרפא ומה לגלות.

מוות הוא רק שינוי. מוות טומן בחובו הרבה פרידות מדברים שלעולם לא יחזרו, בין אם אנו עומדים לעזוב את הגוף או שאנשים שקרובים אלינו נמצאים לקראת בסוף המסע. מצבים, רגעים, חוויות, נסיעות, טעמים, תחושות, רגשות. הפרידות הללו כואבות ועצובות וחשוב שנתאבל כמה זמן שאנו צריכים.

רגשות הם אשליה. כן, גם המחשבות. והגוף. ומה שאכלנו בבוקר. והמסיבה בגואה, והחופשה באיביזה, הכל אשליה. אבל עדיין צריך לאכול וכדאי לנסוע לחו"ל מדי פעם. וכדאי שנתייחס בכבוד לרגשות שלנו, גם אם מה שאנו מרגישים אינו מעיד על כל התמונה – זה חלק חשוב ואם נתייחס אליו בכבוד זה יעזור לנו מאוד בחיים.

התודעה קובעת ולא החומר. בעיקרון זה נכון, הרוח היא הבסיס לכל עולם החומר ולנו יש יכולת השפעה עצומה על המציאות. אבל לחומר יש השפעה עלינו, וכדאי שנלמד להתייחס לכך בכבוד. זה נכון ביחס למה שאנו לובשים, אוכלים, שותים, למקומות בהם אנו מסתובבים, למקום בו אנו גרים ואנשים איתם אנו חיים. אם אנו מחוברים לעצמנו זה לא אומר שאנו חסינים מכל השפעה. אם כבר להיפך, כי אנו הופכים להיות יותר רגישים. לכן חשוב להכיר בהשפעה של אנשים וחומרים וחפצים עלינו, ולבחור בהתאם.

עלי להיות פתוח לקבל ולא לעשות. החיים מבוססים על הוויה ופעולה. עלי להיות פתוח לקבל, אחרת מה שאני רוצה לא יקרה, וזה לא משנה כמה אתאמץ בשביל זה. אבל אם אשב לבד, בבית, בחושך, בן הזוג לא ידפוק לי על הדלת. אחרי הכל, אם אני יושב בחושך, איך הוא יידע שאני בבית? במילים אחרות, מה שאני רוצה לא יקרה מעצמו, גם בעידן בו אנו חיים של ניסים וקסמים. עלינו לספר לעולם בדרכים שונות מי אנחנו ומה אנחנו רוצים לתת ולקבל.

מה שאני רוצה יכול לקרות ברגע אחד. קל לבלבל את התקשורים שמדברים על יצירת מציאות כהרף עין ולצפות שכך יקרו כל השינויים בחיים שלנו. יש שינויים שלוקח זמן ליצור. מה קובע את משך הזמן? מידת הכאב והפחד שיש בנו, שיוצרים התנגדות לאותו השינוי, אותם יש לרפא.

אין צורך לעבור תהליכים. האם תעלו לנגן בקונצרט שבוע אחרי שהתחלתם ללמוד לנגן על צ'לו? האם תעבירו הרצאה בפני האו"ם על נושא שרק עכשיו התחלתם ללמוד אותו? אני מקווה שלא. אז אם בכל התחומים הללו אנו מבינים שעלינו להשקיע זמן ואנרגיה כדי להתמקצע, איך זה שבשינוי של עצמנו – הדבר הכי מורכב שיש – אנו חושבים שזה יכול להיות אחרת?

היקום/הגורל/הנשמה/אלוהים קובעים לנו. היקום זו תודעה נטולת רצון, הגורל אינו קיים, הנשמה נותנת לנו להתפתח ואפילו חוזה נשמתי הוא דבר גמיש, ואלוהים מרוצה מאיתנו בכל מקרה. במילים אחרות, אם אתם נוטים לפטור את עצמכם מאחריות על המציאות שלכם תוך שימוש במילים יקום/גורל/נשמה/אלוהים, כדאי שתבדקו מחדש למה באמת אתם יוצרים את המציאות שאתם רוצים לשנות.

מוצרים קשורים לתוכן זה

ערוץ תוכן מתקדם לאנשים שרוצים לחיות אחרת. בכל חודש מתפרסמים תקשורים מיוחדים, מדיטציות, תרגילים ממוקדי שינוי ועוד תוכן בלעדי, שיעזור לכם להעמיק את האהבה שלכם לעצמכם ואת ההגשמה שלכם ביום-יום.

עדכונים

בקליק אחד קטן תוכלו להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל עדכונים על תקשורים חדשים, כתבות, מאמרים, מדריכים, כמו גם על סדנאות חדשות עם טוהר ושחר.

סדנאות ומפגשים קרובים

שישי, 9.10.26, 10:30-13:30 * תל אביב

מפגש מיוחד בו נלמד על ההתגלות של האהבה המתאפשרת בזמן זה וכיצד להביא אותה לחיי היום-יום שלנו. המפגש משלב תקשור של טוהר, שיחה עם שחר, ומדיטציה/הילינג. 
250 שקלים.

מוצ"ש, 31.10.26, 20:30-22:30 * אונליין

מפגש תקשור מיוחד בו נעסוק בגורמים שמשפיעים על המצב במדינה, מה אנו יכולים ללמוד מכך וכיצד להתייחס למתרחש. המפגש משלב תקשור של טוהר, שיחה עם שחר ותקשור נוסף של שאלות ותשובות. 
120 שקלים.

סדנת חופש להיות

ימי שלישי, 19:30-22:30 * אונליין

סדנה להתפתחות אישית המבוססת על הדרך הרוחנית "חופש להיות" בהנחיית שחר בן-פורת. זו קבוצה פעילה בה מרפאים רגשות פוגעים ויוצרים חופש חדש ביום-יום שלנו. הקבוצה נפגשת אחת לשבוע, אונליין, ואפשר להצטרף אליה לאחר שיחה עם שחר.
180 שקלים לפגישה.

מאמרים נוספים בנושא

3 דק' קריאה
מדוע זה לא יעזור לנו אם נלך לטיפולים וסדנאות, ומהו הדבר החשוב ביותר שעלינו ללמוד. טוהר מדברים על כך בתקשור כתוב קצת וחשוב
9 דק' צפייה
מה אנו מרחיקים מעמנו ואיך זה קשור לחודש הגאווה? על כל זה בסרטון החדש
"אהבה תמיד נמצאת, ואתם תמיד ראויים. את הצעד בכיוון האהבה רק אתם יכולים לעשות – כל אחד בתוך עצמו ועבור עצמו". טוהר מזכירים לנו את האמת
Scroll to Top
שחר בן-פורת

צריכים עזרה? יש שאלות?

אל תהססו לפנות ישירות בכל נושא:

או פשוט חייגו: 054-4226546

התחברות למנויי טוהר+

צריכים עזרה? יש שאלות?
< אל תהססו לפנות