מתי אנחנו מפסיקים ללכת לטיפול ואיך זה קשור להרגלים

אנחנו כה רגילים לחיות בצמצום ובחוסר ובתסכול ובחוסר מימוש, שזה לפעמים יכול לגרום לנו להפסיק תהליך בדיוק לפני שהשינוי המיוחל מתחיל. כמה מילים על פחד שכדאי להכיר

אחת התופעות העצובות והנפוצות ביותר שאני מכיר ב-20 ומשהו שנה של עבודה עם אנשים, היא הנקודה בה הם מפסיקים את התהליך: רגע לפני שינוי מהותי, משמעותי.

חלק גדול מהאנשים מפסיקים את התהליך לפני ששינוי מתחיל להתממש. אחרים מפסיקים כשההגשמה החלה, לפני שהשינוי המיוחל מתבסס והופך למציאות.

זה לא תמיד כך, כמובן: לפעמים אנשים מפסיקים תהליך כי התהליך הגיע לסיומו, לפעמים כי התהליך שהם נמצאים בו לא מתאים להם יותר. אבל הפוסט הזה מתמקד במקרים שתיארתי לעיל.

ראיתי את זה קורה עשרות רבות של פעמים, ובכל אחת מהפעמים, איני יכול להגיד דבר.

תפקידי הוא לעזור לאנשים לברר עם עצמם מה הם רוצים ומה נכון להם, ולעודד אותם ללכת אחרי עצמם. אם לאדם יש ספק והוא לא בטוח שהוא רוצה להמשיך, אני אעודד אותו לבחון את הדברים וגם לקחת הפסקה. זאת כדי לוודא שהאדם בוחר להמשיך כי הוא באמת רוצה, ולא כי הוא מרגיש שהוא חייב משהו, לי או לעצמו.

מאחר ותהליך של טיפול/גילוי/ריפוי הוא מורכב, חשוב עד מאוד שהאדם יבחר מתוך עצמו מה נכון לו, מתי ועם מי לעבוד. אני, למשל, לעולם לא אנדנד לאנשים לעבוד איתי ו/או אזמין אותם לשיחות בירור/פרידה שבפועל ממשיכות תהליך שהאדם לא רוצה לעשות. חופש הבחירה הוא מקודש, במיוחד בתהליכים שכאלה.

עם זאת, זה מתסכל לפעמים, ובעיקר עצוב, לראות שאנשים מפסיקים תהליך בדיוק כאשר שינוי קורה, במיוחד זה שהם רוצים כל כך. במיוחד כשמדובר באנשים שליוויתי תקופה והם נכנסו לי ללב, מה שקורה לי בד"כ אחרי תקופה כזו או אחרת.

האמת היא שכל כמה שאנו רוצים שינוי, אנו לא באמת רוצים לממש אותו. זה לא משנה מה השינוי – לצאת מחובות, למצוא עבודה שאנו אוהבים, לצאת מזוגיות לא טובה, להתחיל בזוגיות חדשה, לרפא מערכות יחסים כואבות, לאהוב את עצמנו – הרבה יותר קל לנו לרצות שינוי, מאשר להשתנות.

אנחנו מכירים את עצמנו באופן הזה – בצמצום, בחוסר מימוש, בחוסר הגשמה. מכירים את עצמנו מתוסכלים, מבואסים, לא יכולים לעשות או להגיד מה שאנחנו רוצים, רחוקים, מבודדים.

אנחנו לא מכירים את עצמנו בחיים של רווחה, של מימוש עצמי, חיים של נינוחות וקירבה וסיפוק ושמחה ואהבה.

מכל ההרגלים שכדאי לנו לשנות, זה ה-הרגל המאתגר מכולם והבעייתי מכולם – הרגל לחיות בצמצום ובחוסר מימוש. מציאות של מימוש עצמי, מלאות ורווחה וסיפוק היא מציאות זרה, ומי באמת רוצה להיות במקום זר ולא מוכר?

בגלל ההרגל הזה, קורים לנו כל מיני דברים. אחד מהם הוא להפסיק תהליך של שינוי בדיוק כשדלת עומדת להיפתח, או רגע אחרי שחצינו את הסף ועברנו למציאות שרצינו לעבור אליה, לפני שהספקנו להתבסס בה.

טוהר דיברו ארוכות בתקשור שהיה ב-1.1.23 על ההתמודדות עם חוויה של זרות בתהליכי התפתחות. זו הסיבה העיקרית לזרות שאנו חווים – כשאנו מתחילים לחוות חוויה ולחיות חיים שאנו לא מכירים.

יש הרבה הסברים למה אנשים מפסיקים – אין זמן, אין כסף, הטיפול לא מתאים, אני צריך משהו אחר. לפעמים ההסברים הללו נכונים וצריך לתת להם מענה. במרבית המקרים מדובר בתירוץ לאמת עמוקה יותר, שאנשים לא ממש מודעים אליה. מהי האמת? הפחד אוחז באנשים, מזהיר אותם מפני החדש והזר והלא מוכר, אומר להם שהם לא בדרך הנכונה, ומציע להם לעזוב ולהתרחק.

אני מכיר את הפחד הזה מעצמי. עמדתי בצומת הבחירה הזה הרבה פעמים, ועוד אחזור אליה בהמשך הדרך. אני מכיר את הפחד, את הזרות, את הפיתוי להישאר כפי שהכרתי את עצמי.

אני מכיר את המחיר שאני משלם, כשאני מנסה להישאר במקום המוכר. אני גם יודע כמה כדאי לחצות את הזרות הזו, כלומר להתמיד בתהליך השינוי. הזרות הראשונית חולפת בשלב מסוים, והטוב שפעם היה רק חלמתי שיקרה, הופך למציאות של ממש. אפשר, אפשר לחיות טוב, להרגיש טוב, ליהנות מעצמנו ומהחיים.

תתמידו בדרככם, כל אחד בדרכו. וכאשר בא לכם לעזוב אותה, תבדקו אם זה לא הפחד שמזהיר אתכם מפני הטוב.

2 מחשבות על “מתי אנחנו מפסיקים ללכת לטיפול ואיך זה קשור להרגלים”

  1. ורד גולדשלגר

    מאמר מצויין!
    כל כך חשוב ותומך!
    פעמים רבות אני אומרת לעצמי:
    "אולי די, אולי מספיק,
    אני מרגישה טוב יותר, אמשיך לבד,
    המון כסף, נסעות מתישות, חנייה בתל אביב…הסברים למשפחה, לעבודה,…"

    אבל ככל שאני מתמידה
    אני יודעת לזהות את השערים שנפתחים בלב, ואת התמורה העצומה של הליווי.

    ותמיד קיים הפחד .
    הפחד מהצלחה. מלהיות גדולה.
    יותר גדולה.

    מקווה לזכור את דבריך
    בכל פעם שאעמוד בצומת הזה.

    תודה רבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוצרים קשורים לתוכן זה

ערוץ תוכן מתקדם לאנשים שרוצים לחיות אחרת. בכל חודש מתפרסמים תקשורים מיוחדים, מדיטציות, תרגילים ממוקדי שינוי ועוד תוכן בלעדי, שיעזור לכם להעמיק את האהבה שלכם לעצמכם ואת ההגשמה שלכם ביום-יום.

עדכונים

בקליק אחד קטן תוכלו להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל עדכונים על תקשורים חדשים, כתבות, מאמרים, מדריכים, כמו גם על סדנאות חדשות עם טוהר ושחר.

סדנאות ומפגשים קרובים

יום שישי, 14.2.25, 10:00-13:00 * תל אביב

סדנה מתוקשרת המיועדת לכל מי שרוצה ללמוד לאהוב את עצמו ומתמודד בדרך עם כאב, אשמה, כעס ושנאה עצמית. הסדנה משלבת תקשורים של טוהר, שיחות, מדיטציות ועוד.
תשעה מפגשים, אחת לשבוע. 
1,350 שקלים ל-9 פגישות .

יום שישי, 14.2.25, 10:00-13:00 * תל אביב

סדנה למי שלמד לתקשר ורוצה להמשיך לפתח את יכולת התקשור שלו. הסדנה משלבת עבודה רגשית עם דמיטציות, דימיון מודרך ותרגילי תקשור שונים. משך הסדנה הוא עשר פגישות, אחת לשבוע. 
200 שקלים לפגישה.
אני מזמין אותך לקבל 11 מסרים כתובים, המזקקים את הדרך בה אני הולך, על ידי הרשמה לרשימת תפוצה ייעודית. 11 מסרים, אחד בכל 4 ימים, ישירות לתיבת המייל שלך. במה הם עוסקים? בחיבור הבסיסי לרגשות ואיך מתמודדים איתם, בשאלות שכדאי לשאול בדרך להגשמה של החלומות שלנו, בפתרון להתמודד עם בלבול ובקשר בין הרגשות לבין הרוח – ועוד. 
ללא תשלום.

סדנת חופש להיות

ימי שלישי, 19:30-22:30 * אונליין

סדנה להתפתחות אישית המבוססת על הדרך הרוחנית "חופש להיות" בהנחיית שחר בן-פורת. זו קבוצה פעילה בה מרפאים רגשות פוגעים ויוצרים חופש חדש ביום-יום שלנו. הקבוצה נפגשת אחת לשבוע, אונליין, ואפשר להצטרף אליה לאחר שיחה עם שחר.
180 שקלים לפגישה.

מאמרים נוספים בנושא

3 דק' קריאה
טוהר מציגים את שנת 2025 בתור שנת הבחירה. מוזמנים לקרוא קטע קצר מתוך תקשור נרחב שלהם על הבחירה ומשמעויותיה
4 דק' קריאה
כיצד בחירה אחת יכולה לשנות חיים שלמים, מה יכול לעזור לנו לבחור נכון לעצמנו, ומדוע חשוב להיזכר בכך כאשר אנו ניצבים על סיפה של שנת 2025, היא שנת הבחירה
85 דק' צפייה
ריאיון ארוך ומעמיק על עשרת הדיברות, על אהבה עצמית, על רווחה רגשית וכלכלית, על הדרך לעזור לעצמנו בתקופה זו של המלחמה, ועוד
Scroll to Top

התחברות לחברים/ות לטוהר+ ו/או לאתר

צריכים עזרה? יש שאלות?
< אל תהססו לפנות

שחר בן-פורת

צריכים עזרה? יש שאלות?

אל תהססו לפנות ישירות בכל נושא:

או פשוט חייגו: 054-4226546