הרס עצמי הוא לעולם לא המטרה; הנטיה היא תמיד לעזור לעצמנו. אך בזכות שאנו בפועל פוגעים בעצמנו, כך אנו לומדים ומתפתחים

בשבוע שעבר ראיינתי את אילנה רוגל בתוכנית הרדיו שלי. היא דיברה על כך שאנחנו אוכלים אוכל שלא טוב לנו למרות שבחוויה המודעת זה אוכל ש"אנחנו אוהבים". אני מכיר היטב את הדואליות הזו ושאלתי אותה למה זה כך. "זו שאלת השאלות", היא אמרה, "למה אנחנו מכניסים לגוף אוכל שפוצע אותנו".

מאז אני חושב על השאלה הזו, ונראה לי שיש לי תשובה.

אני לא מאמין שיש דבר כזה, נטיה להרס עצמי. אנחנו לא באמת רוצים להכאיב לעצמנו, לפגוע בעצמנו, בגוף שלנו ובהצלחות שלנו. הנטיה המולדת שלנו היא תמיד לעזור לעצמנו ולהגן על עצמנו.

ההרס, הפגיעה, הם אינם המטרה, אבל הם בהחלט מה שקורה פעמים רבות כשאנחנו מנסים להגן על עצמנו. כשאני אוכל בצק או מתוק, אני עושה את זה כי זה חלק ממנגנוני ההגנה שלי, שלמדתי בגיל צעיר מאוד, כדי ליצור לעצמי תחושת ביטחון ויציבות שחסרה בתוכי; אבל בזכות העובדה שהם לא עושים לי טוב בגוף, אני חייב להתפתח.

דמיינו מה היה קורה, אם בצק וסוכר היו עושים לי טוב? אם בכל פעם שהייתי אוכל את האוכל הזה, הגוף שלי היה מרגיש טוב והבריאות שלי היתה משתפרת; וכל ק"ג נוסף היה מתקבל באהבה ובהערצה על ידי ועל ידי החברה בה אני חי. אם זה היה קורה, לא היתה לי שום מוטיבציה להשתנות, להתפתח. הרגלי התזונה שלי היו נשארים כפי שהם היו לפני 15 שנה ויותר, נטולי ירקות ופירות כמעט, עמוסי קולה, פחמימות וסוכר.

התנשאות זה מנגנון הגנה נוסף שפיתחתי עם השנים, כדי לחפות על חוסר הביטחון שלי. מה היה קורה אם בכל פעם שהייתי מתנשא על אחרים, הם היו אוהבים אותי יותר? אם בכל משפט מתנשא הייתי זוכה לחבר חדש? אם ההתנשאות היתה מעמיקה את האינטימיות בחיים שלי? אז לא היתה לי שום מוטיבציה להתפתח, כלומר להבין שאני בעצם חסר ביטחון, לרפא עוד ועוד את המקום הזה, כדי ללמוד להיות יותר בגובה עיניים עם אנשים בחיי.

אז לא, אני לא מנסה להרוס לעצמי את החיים ו/או לפגוע בעצמי. אני מנסה להגן על עצמי, כדי שלא יכאב לי שוב, כדי שיהיה לי טוב בחיים. אבל בזכות העובדה שהפעולות הללו אינן תומכות בי בפועל, אני חייב – אם אני רוצה, כמובן (ואני רוצה) – לחפש דרך אחרת ליצור ביטחון, יציבות ותחושת מוגנות. דרך שבה כל החלקים שבי ירגישו טוב, שאף צד לא ייפגע.

אז אם אתם נוטים לשפוט את עצמכם על ההתנהגות שלכם, מנסים להבין למה לעזאזל אתם הורסים לעצמכם את החיים, אולי המילים שכתבתי כאן, יתנו לכם נקודת מבט אחרת על הדברים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוצרים קשורים לתוכן זה

ערוץ תוכן מתקדם לאנשים שרוצים לחיות אחרת. בכל חודש מתפרסמים תקשורים מיוחדים, מדיטציות, תרגילים ממוקדי שינוי ועוד תוכן בלעדי, שיעזור לכם להעמיק את האהבה שלכם לעצמכם ואת ההגשמה שלכם ביום-יום.

עדכונים

בקליק אחד קטן תוכלו להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל עדכונים על תקשורים חדשים, כתבות, מאמרים, מדריכים, כמו גם על סדנאות חדשות עם טוהר ושחר.

סדנאות ומפגשים קרובים

יום רביעי, 1.1.25, 20:00-22:30 * אונליין

מפגש התקשור השנתי, בו נכיר ביחד את האנרגיה של השנה החדשה, אותה טוהר מציגים בתור שנת הבחירה. המפגש משלב תקשור חי של טוהר על שנת 2025, מדיטציה מיוחדת לשנה החדשה ותקשור חי של שאלות-תשובות.  
130 שקלים, הנחה למנויי טוהר+.
אני מזמין אותך לקבל 11 מסרים כתובים, המזקקים את הדרך בה אני הולך, על ידי הרשמה לרשימת תפוצה ייעודית. 11 מסרים, אחד בכל 4 ימים, ישירות לתיבת המייל שלך. במה הם עוסקים? בחיבור הבסיסי לרגשות ואיך מתמודדים איתם, בשאלות שכדאי לשאול בדרך להגשמה של החלומות שלנו, בפתרון להתמודד עם בלבול ובקשר בין הרגשות לבין הרוח – ועוד. 
ללא תשלום.

סדנת חופש להיות

ימי שלישי, 19:30-22:30 * אונליין

סדנה להתפתחות אישית המבוססת על הדרך הרוחנית "חופש להיות" בהנחיית שחר בן-פורת. זו קבוצה פעילה בה מרפאים רגשות פוגעים ויוצרים חופש חדש ביום-יום שלנו. הקבוצה נפגשת אחת לשבוע, אונליין, ואפשר להצטרף אליה לאחר שיחה עם שחר.
180 שקלים לפגישה.

מאמרים נוספים בנושא

4 דק' קריאה
כיצד בחירה אחת יכולה לשנות חיים שלמים, מה יכול לעזור לנו לבחור נכון לעצמנו, ומדוע חשוב להיזכר בכך כאשר אנו ניצבים על סיפה של שנת 2025, היא שנת הבחירה
85 דק' צפייה
ריאיון ארוך ומעמיק על עשרת הדיברות, על אהבה עצמית, על רווחה רגשית וכלכלית, על הדרך לעזור לעצמנו בתקופה זו של המלחמה, ועוד
אם כל מה שצריך הוא לקבל ולאהוב את עצמנו, למה זה קשה עד בלתי אפשרי? כי מה שאומרים לנו רחוק מלהיות האמת
Scroll to Top

התחברות לחברים/ות לטוהר+ ו/או לאתר

צריכים עזרה? יש שאלות?
< אל תהססו לפנות

שחר בן-פורת

צריכים עזרה? יש שאלות?

אל תהססו לפנות ישירות בכל נושא:

או פשוט חייגו: 054-4226546