הדיקטטורה של הרגש בה אנו חיים מתפתחת להיות דיקטטורה רפואית, המתפשטת בעולם. הכל מתחיל בציפייה לא ריאלית לחיות במרחב בו לא יהיה מה שיגרום לכאב או מחלה

"נדבקתי" הוא הווריאנט החדש ביותר של "נפגעתי" ו"נעלבתי".

זו אחת מתופעות הלוואי של הזמן הזה, שבו אנשים יותר מתחברים לעצמם. אבל במקום לקחת אחריות על הרגשות שלהם, על המצב הרפואי שלהם, על החיים שלהם בכלל, הם מאשימים אחרים. והם עושים את זה בדרך מאוד מתוחכמת.

על פניו, "נפגעתי" או "נעלבתי" הוא דרך להגיד מה אני מרגיש. אבל למעשה, זו האשמה בתחפושת של אמת – כאשר אני אומר "נפגעתי" או "נעלבתי", אני בעצם אומר "פגעת בי" או "העלבת אותי". אני בא בטענה לאדם אחר, במסווה של "רק אמרתי מה אני מרגיש".

אני שומע כיצד אנשים לא אומרים "כואב לי" או "עצוב לי" או "אני מרגיש לא טוב". אנשים לא מדברים ישירות על מה שהם מרגישים בתוך סיטואציה, אלא מדברים ב"נפגעתי" או "נעלבתי".

לפעמים זה כמובן נכון. לפעמים אנשים פוגעים באנשים, ולפעמים "נפגעתי" מתאר את המציאות כפי שהיא. אבל פעמים רבות זה אינו כך, ואנשים אינם רואים את זה.

כך מתפתחת כבר כמה שנים דינמיקה שאני מגדיר אותה בתור "הדיקטטורה של הרגש". בשם ה"נפגעתי" אנשים דורשים מאנשים לדבר אחרת, דורשים מאמנים ליצור אחרת, דורשים מסטנדאפיסטים להצחיק אחרת.

שוב, לפעמים זה מוצדק. יש דברים שאסור להגיד ולעשות, שעדיין נתפסים כנורמה. העולם צריך חינוך מחדש. אך החינוך מחדש הופך, לא פעם, לסוג חדש של שתלטנות. אני חושב שאנחנו יכולים לצפות לחיים בהם אנשים לא יפגעו אחד בשני (גם אם הדרך למימוש של עולם כזה היא ארוכה מאוד), אבל אין ולא יהיה מרחב טהור בו לא יקרה משהו שיעורר בי כאב או חוסר נוחות. הציפייה הזו היא הבסיס לאותה דיקטטורה של הרגש.

בשנתיים האחרונות כל זה הסלים אקספוננציאלית עם הופעת הקורונה. כעת אנשים מצפים למרחב טהור בו אין ולא יהיו וירוסים או כל מה ומי שיכול לגרום להם להיות חולים. בשם הציפייה הזו אנו חיים בדיקטטורה רפואית, ההולכת ומתפשטת בעולם. כל מי ומה שמעורר את פחד המוות צריך להיות מורחק ומצומצם ומשולל זכויות.

כן, אנו משפיעים אחד על השני, רגשית ופיזית. הציפייה לחיות חיים בטוחים היא מובנת, אבל הציפייה שיהיה מרחב טהור בו לא יהיה משהו שיכול לגרום לנו לכאב, חוסר נוחות או מחלה – כולל מחלה מסכנת חיים, היא ציפייה שלא ניתן לממש אותה בכלל. הניסיון לממש ציפייה שכזו הוא הבסיס לדיקטטורה שאנו חיים בה.

חשבתי שהאומיקרון יבהיר לאנשים ששליטה היא אינה אמצעי אפקטיבי להשיג ביטחון, אבל הדרך עוד ארוכה עד שההבנה הזו תגבר על הפחד שאופף את העולם. עד אז נמשיך לחיות בדיקטטורה, רפואית ורגשית גם יחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מוצרים קשורים לתוכן זה

ערוץ תוכן מתקדם לאנשים שרוצים לחיות אחרת. בכל חודש מתפרסמים תקשורים מיוחדים, מדיטציות, תרגילים ממוקדי שינוי ועוד תוכן בלעדי, שיעזור לכם להעמיק את האהבה שלכם לעצמכם ואת ההגשמה שלכם ביום-יום.

עדכונים

בקליק אחד קטן תוכלו להצטרף לרשימת התפוצה ולקבל עדכונים על תקשורים חדשים, כתבות, מאמרים, מדריכים, כמו גם על סדנאות חדשות עם טוהר ושחר.

סדנאות ומפגשים קרובים

מוצאי שבת, 26.10.24, 20:30-22:30 * אונליין

מפגש התקשור התשיעי לשנת 2024, היא שנת ההתמזגות. שנה בה נלמד ביחד כיצד המנוגדים יכולים להתמזג, והבלתי אפשרי יכול להפוך למציאות. המפגש כולל תקשור של טוהר על הנושא, זיכרון ושיכחה, ולאחר מכן תקשור של שאלות ותשובות. 
120 שקלים, הנחה למנויי טוהר+.
אני מזמין אותך לקבל 11 מסרים כתובים, המזקקים את הדרך בה אני הולך, על ידי הרשמה לרשימת תפוצה ייעודית. 11 מסרים, אחד בכל 4 ימים, ישירות לתיבת המייל שלך. במה הם עוסקים? בחיבור הבסיסי לרגשות ואיך מתמודדים איתם, בשאלות שכדאי לשאול בדרך להגשמה של החלומות שלנו, בפתרון להתמודד עם בלבול ובקשר בין הרגשות לבין הרוח – ועוד. 
ללא תשלום.

סדנת חופש להיות

ימי שלישי, 19:30-22:30 * אונליין

סדנה להתפתחות אישית המבוססת על הדרך הרוחנית "חופש להיות" בהנחיית שחר בן-פורת. זו קבוצה פעילה בה מרפאים רגשות פוגעים ויוצרים חופש חדש ביום-יום שלנו. הקבוצה נפגשת אחת לשבוע, אונליין, ואפשר להצטרף אליה לאחר שיחה עם שחר.
180 שקלים לפגישה.

מאמרים נוספים בנושא

מה עושים כדי שהמין שלנו לא יהיה משעמם במערכת יחסים ארוכת טווח? נסו מודעות עצמית לפני אביזרי המין ומשחקי התפקידים
30 דק' צפייה
מה גורם לחשק המיני שלנו להיות, ומה גורם לו להיסגר? האם אנחנו חייבים לרצות? ואיך אפשר להעיר את החשק המיני? על כל זה בריאיון עם ג'ודי דואניס
35 דק' צפייה
מדוע אנו מתביישים במיניות שלנו, כיצד הבושה משפיעה עלינו, ומהי הדרך לצאת מהבושה ולחיות מתוך חופש מיני. ריאיון ראשון עם ג'ודי דואניס
Scroll to Top

התחברות לחברים/ות לטוהר+ ו/או לאתר

צריכים עזרה? יש שאלות?
< אל תהססו לפנות

שחר בן-פורת

צריכים עזרה? יש שאלות?

אל תהססו לפנות ישירות בכל נושא:

או פשוט חייגו: 054-4226546