מה הבעיות שיש לנו בחיים אומרות עלינו? האם הן קובעות את הערך שלנו? אם כן, כדאי שתקשיבו לחלקו הראשון של הסרטון, בו אני מדבר על הלינק הבעייתי שאנו לפעמים עושים, בין הבעיות שלנו לבין הערך העצמי שלנו.
טוהר מדברים בתקשור על הגשמת חלומות – הם מבדילים בין חלום לבין פנטזיה. הם מעודדים אותנו לגלות את המרכיב הפנטזיונרי בתהליך ההגשמה העצמית שלנו, כדי לעזור לנו בתהליך.
אם אתם רוצים תקשור אישי מטוהר לשנה החדשה, היכנסו לכאן.
(התקשור הכתוב נמצא אחרי הסרטון)
אם כך, שלום.
אם כך, אנו מתחילים. אנו נפגשים בפעם זו, באמצעי זה, כדי לעסוק פעם נוספת בכל הקשור בהגשמה העצמית שלכם, באופן שבו אתם יכולים להגשים חלומות.
דיברנו על החשיבות של החיבור לחלומות, ככוח אשר מניע אתכם, וגם דיברנו על הרגשות שעולים מנגד. רגשות של ספק, של לא מגיע לי, של פחד, אשר יכולים להשפיע על היכולת שלכם להגשים חלומות. דיברנו על העובדה שהרגשות משפיעים יותר מאשר הנסיבות, וזאת בניגוד לחוויה של אנשים רבים, שאומרים שמה שעוצר אותם אלה נסיבות החיים. למעשה, מה שבעיקר עוצר הם הרגשות שלכם. מה מתקיים ברגשות שלכם? אותם מקומות מפוחדים, לא סומכים, כואבים, אשר עוצרים את היכולת שלכם להגשים את עצמכם.
אנו רוצים לדבר הפעם על הפנטזיות שלכם. הן דומות לחלומות, ואנו איננו רואים באחד נכון ובשני לא נכון, אבל אנו כן משתמשים במילים השונות כדי לאפשר או להציע אבחנה.
אפשר, לצורך המחקר הפנימי, לומר שחלום הוא דבר מה שניתן להגשימו; הוא מגיע עם הפוטנציאל להגשמה. חלום הוא דבר מה שכאשר אתם פועלים בשביל להגשים אותו, אתם מתקרבים לעצמכם. פנטזיה היא רעיון, אשר אין בו את הפוטנציאל להגשמה, ואם אתם מנסים להגשים אותו, אתם מתרחקים מעצמכם. זאת משום שהאנרגיה שאתם צריכים להשקיע בשביל להגשים פנטזיה תהיה כה גדולה, עד שאתם יכולים להפסיד בדרך שמחת חיים, להפסיד ביטחון עצמי, להפסיד את הקשר שמאפשר לכם לזהות מה אתם צריכים ומה אתם רוצים. כאשר אתם מנסים להגשים פנטזיה, אתם יוצאים עם תחושה של חוסר מהניסיון ולא עם תחושה של שפע, של תוספת או של פלוס.
הגשמה של חלום, גם אם היא לא מתרחשת מיד, גם אם היא מדורגת, מביאה איתה תחושה של עוד, של פלוס, ולא תחושה של חוסר.
אנו מציעים שתסתכלו על הדברים מהזווית הזו. האם מה שאתם מנסים להגשים מתיש אתכם, מעייף אתכם, מתסכל אתכם? האם המאמץ להגשים אותו גורם לכם להתרחק מעצמכם? אם כן, כדאי לעצור.
כדאי גם לקחת בחשבון שלפעמים בתהליך של הגשמת חלומות, אתם יכולים לחוות תחושות דומות של תסכול, של ייאוש. אתם עשויים לאבד ביטחון עצמי או לאבד אמונה. זה לא תמיד אומר שהחלום הוא בעצם פנטזיה. לפעמים החלום הוא ראוי והוא בר הגשמה, אבל הפנטזיה היא לוח הזמנים שבו אתם תגשימו את החלום. אתם משקיעים אנרגיה בשביל להשיג יעדים בפרק זמן מסוים וכאשר אינכם מצליחים לעשות זאת, אתם נשארים עם חוסר. במקרה כזה, הפנטזיה קשורה ללוח הזמנים. לפעמים הפנטזיה יכולה להיות קשורה לאופן המדויק והמדוקדק שבו הרצון שלכם צריך להתממש. גם אז, לפעמים, אתם משקיעים מאמץ, ואתם נמנעים מאפשרויות של הגשמה עצמית, שהן שונות מהתוכנית אבל הן ברות מימוש.
אם אתם מזהים את עצמכם בחוסר בתהליך, כדאי לברר מה הוא המרכיב הפנטזיונרי במכלול של מה שאתם רוצים. האם זה עצם הרצון? האם זה הדרך להגשים אותו, הדרך שבה הוא יתממש? האם זה לוח הזמנים שבו הוא יתממש? כדאי לברר ובהתאם לכך, לעשות שינוי. אולי להרפות מלוח זמנים, אולי להרפות מהאופן שבו הדברים צריכים לקרות, ואולי לפעמים לגלות שזה לא באמת החלום שלכם. אולי זה היה חלום נכון בעבר והוא אינו נכון בהווה. אולי הוא מעולם לא היה נכון לכם, ואתם רוצים משהו מסיבות אחרות לגמרי – לא בשביל הגשמה עצמית, אלא בשביל להוכיח את עצמכם, או בשביל למנוע מעצמכם חוסר מסוים, או בשביל למנוע מעצמכם לפגוש את עצמכם בדרך שאינכם רוצים להיות.
כדאי להבדיל בין חלומות לבין פנטזיות, ואט אט לנטרל את המרכיב הפנטזיונרי בתהליך, כך שאתם תהיו יותר קשובים למה שאתם באמת רוצים, למה שבאמת נכון לכם, ותעשו כדי להגשים זאת בקצב שמתאים לכם ובדרך שמתאימה לכם ביותר.
אלו הן המילים שלנו לפעם זו.
שמחנו,
אם כך, שלום.
טוהר.