מגיל צעיר מלמדים אותנו להילחם, ואחת הסיבו תהעיקריות לכך היא כדי להיות להיות במצב של חוסר אונים. הסרטון הזה עוסק בחשיבות של ההסכמה להיות בחוסר אונים – מה זה נותן, להיות בחוסר אונים, איזה מחיר אנו משלמים על המאמץ לצאת ממצבים אלה, וכיצד זה קשור למלחמה בה אנו נמצאים.
רוצים להרגיש אחרת, לחיות אחרת, כלומר טוב יותר? אם כן, אז טוהר+ הוא המקום בשבילכם. היכנסו לכאן לפרטים.
(התקשור הכתוב נמצא אחרי הסרטון)
אם כך, שלום.
אם כך אנו מתחילים. מפגש נוסף בדרך זו, באמצעי זה, כדי לומר מספר מילים. אנו מבקשים לדבר מעט בפעם זו על כוח ועל חוסר אונים, על כך שבני אדם לרוב נמנעים מלהרגיש חוסר אונים. הם משתמשים בכוח שלהם כדי להימנע מכך.
הכוח, או השימוש בכוח, אינו יכול להיות שימוש הרמוני, כאשר המטרה היא להימנע מחוויה רגשית. מכאן שהשימוש בכוח הופך להיות מה שאתם יכולים להגדירו בתור שימוש בכוח לרעה. כלומר, באופן שפוגע, באופן שלפעמים מכאיב ולפעמים הורס. מלחמות נוצרות מתוך זה, מלחמות בין עמים, בין מדינות, בין קבוצות, בין אנשים, ומלחמות בתוך בני אדם עצמם, בינם לבין עצמם.
אנו מציעים שהזמנים הללו יכולים לעזור למי שמבקש בכך, ללמוד חוסר אונים מהו, ולהתיידד עם ההרגשה הזו. לא רק משום שזו רק הרגשה אנושית שצריך להתרגל אליה, אלא משום שבמעבר דרך חוסר אונים אתם יכולים להגיע לחוויה חדשה, למציאות חדשה.
רבים רוצים ללמוד לתקשר, ותקשור נוצר כאשר האדם מסכים להיות חסר אונים. בהסכמה לחוסר אונים אתם נפתחים, וכאשר אתם נפתחים, שיתופי פעולה קורים. שיתופי פעולה כמו תקשור, אבל גם שיתופי פעולה ביניכם לבין אנשים. מה שאתם יכולים להגדיר אותו כקסם, קורה כאשר אתם פתוחים, ואתם יכולים להיפתח אם אתם מסכימים להיות חסרי אונים. להיות במה שקורה מבלי לנסות לשלוט בזה, מבלי להשתמש בכוח כדי להימנע מזה.
מתוך ההסכמה שמה שקורה הוא מה שקורה, יכולה להיות מציאות אחרת. ההסכמה להיות בדברים כפי שהם אינה שוות ערך לוויתור, ויתור על רצון בשינוי או על חלום. זו ההסכמה שכך הם פני הדברים, ומתוך ההסכמה אפשר לפעול לשינוי .כאשר הפעולה לשינוי נוצרת מתוך הסכמה לדברים כפי שהם אז אין שימוש לרעה בכוח, אלא יש תנועה של ריפוי, של יצירה, היוצרת שינוי חדש.
זה מה שאנו מציעים לכם בפעם זו: הסכימו להיות בחוסר אונים, יותר מכפי שאתם רגילים.
שמחנו,
אם כך, שלום.
טוהר.
2 מחשבות על “תקשור ושיחה על חוסר אונים”
תודה רבה עבור התיקשור.
האמת לא הבנתי בסוף את הנאמר:
ומתוך ההסכמה אפשר לפעול לשינוי?
זה אומר שכאשר נקודת המוצא היא הסכמה למה שקורה, אפשר לפעול למען שינוי באופן שיוצר תנועה והתחדשות