הסרטון הזה עוסק כולו בתקשורת – בתחילה אני מדבר על שלושת המרכיבים בתקשורת בריאה שאף אחד לא לימד אותנו. לאחר מכן טוהר מדברים באופן ספציפי על כעס, מזכירים כיצד להתייחס אליו ובאיזה אופן להתמודד איתו. רלבנטי במיוחד בימים אלה שבו אנשים מתיימרים לעסוק בהידברות, אבל לא יודעים לדבר אמת, להקשיב באמת ולקחת אחריות.
הפרטים אודות תקשור פרטי, כתוב, מטוהר, כמתנה לחג, נמצאים כאן.
כל הספרים והמוצרים הדיגיטליים הנמכרים במבצע נמצאים כאן.
זה התקשור הכתוב:
אם כך, שלום.
אם כך, אנו מתחילים. מפגש נוסף בדרך זו, באמצעי זה, לומר מספר מילים ביחס למתרחש, לעולם זה אשר מתהפך שוב ושוב.
יש רבים אשר כועסים בזמן הזה, משום שהם רוצים שהמציאות תהיה אחרת מכפי שהיא, בהחלט. רבים מבקשים לחזור למה שהם הכירו, ואף קודם לכן, למה שהם לא הכירו אבל מדמיינים שזה יהיה הטוב עבורם. יש הרוצים להיות באופן שונה. אך המשותף לכל בני האדם זה הכעס, והרצון שהמציאות תהיה אחרת.
מציאות אכן יכולה להשתנות, מציאות אכן כדאי שתשתנה. פעמים רבות, בין אם במציאות האישית ובין אם בקולקטיבית, יש מה שדורש שינוי. אפשר ליצור יותר רווחה ויותר הגשמה עצמית ויותר אהבה עצמית, בהחלט. יותר שיתופי פעולה, יותר הצלחה. אפשר ליצור את כל אלה, בהחלט, זה אכן אפשרי.
עם זאת, שימו לב לכעס. שימו לב אליו בימים אלה במיוחד. הכעס שלכם על עצמכם, הכעס שלכם על אחרים. בכעס ישנה האשמה, בין אם עצמית ובין אם של אחרים, על האופן שבו הדברים מתנהלים, ודרישה שהם יהיו אחרת.
אנו מציעים לשים לב לכעס, ולאפשר לו ביטוי באופן שהוא, איך לומר, ידידותי. אפשר לבטא כעסים בדרכים ידידותיות, לא אלימות, כדי לאפשר, מתוך זה, תקשורת יותר כנה ועמוקה.
כדאי לזכור בתוך הכעס שגם אם אתם בטוחים שאתם יודעים ורואים את כל התמונה, עדיין התמונה שאתם רואים היא חלקית. כאשר הכעס חולף אז אפשר לראות תמונה יותר מלאה, ופתרונות יכולים להופיע.
תנו ביטוי לכעס אבל אם אפשר פחות לפעול מתוכו, זה יהיה יותר טוב. זה יכול לאפשר התפתחות יותר נעימה, באופן יותר קל, וגם באופן יותר יצירתי.
זה מה שאנו מציעים לכם בזמן זה.
שמחנו,
אם כך, שלום.
1 מחשבה על “תקשור על תקשורת ועל כעס”
לצערי טוהר לא אמרו הרבה על איך מונעים כעס או מתגברים עליו.
תודה,חג פסח כשר ושמח.