איך יוצרים ריפוי רגשי? כדאי לקרוא את התשובה של טוהר לשאלה הזו, יש בה את כל התורה בחמש פסקאות:
"כל רגש כדאי להביע אותו, ולא לעצור. לא לצמצם, לא להרחיק, לא להדחיק, לא להתגבר עליו. ההתמסרות לרגשות היא חשובה. אם אתה רוצה לדעת כיצד ריפוי רגשי קורה, הוא קורה מתוך התמסרות.
"מה שבני אדם למדו במהלך החיים הוא לעצור. לא להגיד, לא להרגיש, לא לחשוב, לא לרצות, לא להשתוקק, לא לבקש, לא לקבל ולא לתת. בני אדם למדו לעצור, והם גדלים עם מעצורים. התוצאה היא חיים שנעים בין מעצור לבין התפרצות. בני אדם עוצרים את עצמם או מתפרצים, או שהם מוותרים או שהם מסתערים. הרגשות בהתאם – או שהם מודחקים או שהם יוצאים מכלל שליטה.
"ריפוי רגשי הוא ריפוי של מעצורים, כדי שהאדם יוכל לחזור אט אט לתנועה הטבעית של החיים. יש רגשות, למשל, ואז רגשות מסוימים עולים, ואתה מרגיש אותם, מאפשר לעצמך להרגיש אותם, עד שהם חולפים. כמו ענן בשמים שבא והולך, כך גם הרגש, בא והולך. זו התנעה הטבעית. לרוב לבני אדם אין את התנועה הזו, במינון כזה או אחר, או שיש תנועה טבעית יותר עם רגשות מסוימים, ואין עם רגשות אחרים.
"מאחר ובתודעה שלך, כמו של בני אדם באופן כללי, יש מעצורים שונים, המעבר מרגש לרגש לא תמיד קורה באופן טבעי. זה יכול להיות מאתגר. בנוסף, כבני אדם, אינכם רוצים להרגיש כאב, כלומר ישנה הימנעות טבעית מרגשות כואבים, ולכן, כאשר אתה מזהה כאב, אתה לא נכנס אליו בשמחה.
"מאחר וישנה תנועה טבעית של הימנעות, וישנם מעצורים לא טבעיים אך נפוצים, ישנו אתגר היכול לקרות במעבר מרגש לרגש, כמו מכעס לכאב. משום כך, ככל שאדם מבקש שינוי יותר גדול בחייו, כדאי שתהיה לו עזרה, משום שלא תמיד אתה יכול לזהות שאינך עובר לרגש יותר עמוק, ואינך יכול לעשות זאת בעצמך".
אני מזמין אותך להכיר את העולם שבפנים – מסע כתוב של 40 ימים, עם חוכמה שעשויה לעזור לך (וללא תשלום).