היחס שלנו לרגשות שלנו הוא כמו היחס שלנו לירקות – אנחנו נמנעים מהם למרות שהם טובים לנו. בדקות הראשונות של הסרטון אני מדבר על היחס שלנו לרגשות, ועל אנשים שלפתע פתאום מתחברים לרגשות ובטוחים שמשהו לא בסדר איתם, ומדוע, בעצם, הכל בסדר.
בתקשור, טוהר מדברים על האפשרויות שיש לנו להגשים את הרצונות שלנו. הם מציעים כלי שיעזור לנו לבחון מהו הרצון שלנו, אותו אנו רוצים להגשים, כדי לדעת אם הוא רצון שכדאי להגשים או לכל הפחות יהיה קל (יחסית) לממש.
ניפגש ב-29.4 במפגש האונליין "הפנים השונות של האהבה: ביטחון", מפגש התקשור החודשי. כל הפרטים והזדמנות להצטרף כאן.
(התקשור הכתוב לאחר הסרטון).
אם כך, שלום.
אם כך, אנו מתחילים מפגש נוסף בדרך זו, באמצעי זה, כדי לומר מספר מילים; להזכיר לבני אדם שהם יכולים להיות כפי שהם רוצים להיות.
אנו נתייחס למה שנאמר קודם ונבהיר, שאם אתם רוצים לחזור ולהיות מנותקים מרגשות מסוימים, להיות פחות רגשיים, גם את זה אתם יכולים להשיג. בני אדם פיתחו אמצעים שונים לשליטה עצמית. בהחלט יתכן ולא השתמשתם בכל האמצעים עד כה ולא ניסיתם את כולם, ויתכן ותמצאו את האמצעי שיעזור לכם. אך מדוע זה יהיה הרצון? מדוע זו הבחירה?
אתם כבני אדם יכולים לקבל ולממש ולהגשים מה שאתם רוצים, וזה דבר מה שכדאי ללמוד – יש לכם את היכולת וישנה האפשרות. יש לכם יותר השפעה מכפי שאתם תופסים על מציאות, אבל גם כדאי לבחון ממה נובע הרצון. כלומר, מדוע אתם רוצים את מה שאתם רוצים, בתוך מה אתם מתנהלים.
כדאי לקחת בחשבון שהתנועה הכוללת של כל בני האדם, של עולם זה, היא תנועה שמהותה הוא חיבור מחדש – חיבור מחדש של בני אדם לעצמם ואחד לשני, יצירה של שיתוף פעולה המאפשר שגשוג. זה הכיוון וכל מה שמתרחש, מתרחש כדי לאפשר את זה, כדי שתלמדו להכיר את עצמכם וליצור שיתוף פעולה, גם באופנים שאתם אינכם רגילים אליהם. בתוך זה כדאי לבחון וכדאי לשאול, האם אתם רוצים את מה שאתם רוצים מתוך שיתוף פעולה או שאולי אתם רוצים משהו שמפסיק שיתוף פעולה.
שיתוף פעולה הוא, נאמר, עם הלב שלכם ועם הכוונה הטהורה שלכם. אתם לא צריכים לשתף פעולה עם אנשים שמעבירים עליכם ביקורת, אתם אינכם צריכים לשתף פעולה עם ניצול, אתם אינכם צריכים לשתף פעולה עם פגיעה מתמשכת, אבל כן לשתף פעולה יותר ויותר עם עצמכם, עם הכוונה הטהורה שלכם עבור עצמכם, עבור מי שאתם רוצים להיות.
לעתים, כדי ליצור שיתוף פעולה, עליכם לומר לא, בהחלט. אך כאשר אתם עוסקים בחיבור לרצון ומימוש של רצון, כדאי גם לבחון מה מניע אתכם. אם אתם פועלים מתוך שיתוף פעולה עם עצמכם, הדרך שלכם יכולה להיות יותר קלה. אם אתם פועלים מתוך התנגדות לעצמכם, אתם עשויים להתמודד עם יותר ויותר קשיים, ואם זה מה שקורה, אז כדאי לגלות מהי ההתנגדות, למה אתם מתנגדים, וליצור שינוי במקום זה. כלומר, להפוך התנגדות לשיתוף פעולה. אז אפשר יותר בקלות ליצור תנועה והגשמה.
אלו הן המילים שלנו לפעם זו.
שמחנו,
אם כך, שלום.
טוהר.